top of page
Two Pens on Notebook
Etsi
  • KREAM Helsinki

SIIVOUSPÄIVÄ - Jo 10 vuotta kierrättämisen kärjessä!
Lauantaina 27.8.2022 kaupungit, kylät, pihat ja kujat muuttuvat taas kirpputoreiksi ja kierrätystapahtumiksi. Rakastettu valtakunnallinen Siivouspäivä on toiminut kierrättämisen kärjessä jo 10 vuotta ja edistänyt vastuullista kaupunkikulttuuria.


Pikamuoti tuottaa enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin kansainvälinen lentoliikenne ja meriliikenne yhteensä. Muotiteollisuus myös kuluttaa toiseksi eniten maailman vesivarantoja. Ja kaikista jonkun ihmisen valmistamista tekstiileistä yli 80 % päätyy kaatopaikalle tai sekajätteen mukana poltettavaksi. Muotiteollisuus nopeasti vaihtuvine mallistoineen on siten merkittävä ympäristöä rasittava tekijä.


Siivouspäivä on matalan kynnyksen tapahtuma ja sen kautta helppo tapa osallistua taisteluun ekologisemman huomisen puolesta. Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin Helsingissä toukokuussa 2012 sosiaalisessa mediassa tapahtuneen ideoinnin jälkeen. Tunnustuksena kierrätyskulttuurin tukemisesta ja yhteisöllisyyden luomisesta kaupunkilaisten välille Siivouspäivä sai Helsingin kaupungilta kunniamaininnan vuoden 2012 kulttuuritekona. Tapahtuma sai myös Yleisön suosikki -palkinnon Helsingin kaupungin Best of Helsinki 2012 -verkkoäänestyksessä.


Siivouspäivä-tapahtumia on järjestetty useissa kymmenissä kaupungeissa ympäri Suomea sen kymmenvuotisen historian aikana. Perinteisesti Siivouspäivä järjestetään kahdesti vuodessa toukokuun ja elokuun viimeisillä viikoilla. Valtakunnallisesti tapahtumilla ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen osallistuja on myös tapahtumansa järjestäjä, ja vastuussa omien jälkiensä siivoamisesta.


Siivouspäivään voi osallistua kuka tahansa, yksin tai yhdessä, seurat ja järjestöt. Yksityishenkilöt voivat käyttää Siivouspäivän nimeä ja logoa vapaasti tapahtuman yhteydessä. Organisaatioille Siivouspäivään osallistuminen vaatii kannatusmaksun maksamista tai yritysyhteistyösopimusta.692 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

 Kaupallistaminen luo lisää mahdollisuuksia

Tunnista aineeton omaisuutesi ja löydä sille markkinat. KREAM Helsingin asiantuntijoiden kanssa voit saada tuotteellesi, palvelullesi tai ideallesi lisää toteuttamistapoja ja kassavirtaa. Yhteistyö KR

Comments


bottom of page