RICHARD DAHLBERG, Business development, research and development (R&D), export, strategies

Richardin monipuolisen uran punainen lanka on liiketoiminnan kehittäminen. Hänellä on vankka kokemus projektien läpiviennistä ja kehitystyöstä. Sosiaalinen Richard on analyyttinen ja kykenee muodostamaan hyvän tuntemuksen alasta kuin alasta; ”täydellinen markkinatuntemus” on hänen usein saamansa palaute niin kollegoilta, päämiehiltä kuin asiakkailta. Hänellä on laajat kansainväliset verkostot, ja hän on toiminut pitkään yhteistyössä eri alojen huipputoimittajien kanssa. Pragmaattinen Richard on pitkän linjan yrittäjä, joka on tottunut ottamaan haltuunsa liiketoiminnan kaikki osa-alueet aina markkinatutkimuksesta tuotekehitykseeen, sopimusneuvotteluihin ja lehdistökontaktien hoitamiseen.

+358 400 215 321 rick@kreamhelsinki.fi LinkedIn

Richard Dahlberg

DANIELA GROTENFELT, Product and service development, construction and fine arts, international markets

Ratkaisukeskeinen Daniela on rakennusalan arkkitehti, kestävän rakentamisen konsultti ja kiinteistöalan asiantuntija. Daniela on myös palvelu- ja tuotekehityksen konkari. Hän on ollut perustamassa ja johtamassa uutta liiketoiminta-aluetta ja vastannut muun muassa Pohjoismaiden, Venäjän sekä Keski-Aasian myynnistä. Hänen erityisosaamistaan ovat innovointi, palvelu- ja tuotekonseptien kehitys, myynninedistäminen ja fasilitointi. Innovatiivinen Daniela haluaa kehittää suomalaisen kulttuuri- ja rakennusalan aineettoman omaisuuden hyödyntämistä ja myyntiä.

+ 358 50 3042 444 daniela.grotenfelt@kreamhelsinki.fi LinkedIn

MARIT HOHTOKARI, Creative industries, TV production, training and coaching, events, PR and market strategies

Maritin mielestä koskaan ei ole myöhästä aloittaa uutta ja mielenkiintoista. Pitkän linjan yrittäjä ja kokenut AV—ja luovien alojen osaaja on synnynnäinen johtaja ja haluttu kouluttaja. Marit on kouluttanut tv-tuottajia ja muita luovien alojen yrittäjiä tai sellaisiksi aikovia, ja on synnyttänyt agenttien toimialaa luoville aloille. Vuodesta 2015 lähtien hän on toteuttanut ideoimaansa IPR-ammattilaisten valmennusta ja uusien toimintamallien kehittämistä. Vuosikymmenien ura vastuullisissa tehtävissä kehittyvällä mediakentällä on tuonut Maritille laajan ja monialaisen verkoston, ja hän kokee, että sen avulla mikään ei ole mahdotonta.

+ 358 400 816 221 marit@kreamhelsinki.fi LinkedIn

NOORA KIILI, Culture and Technology Business Development, Licensing Strategies, Product and Service innovation, IoT

Kaunisääninen Noora innostuu tasapuolisesti niin teknologista innovaatioista kuin muotoilusta ja musiikistakin. Pariisi 8 -yliopistosta informaatio- ja viestintäteknologian maisteriksi valmistuneessa Noorassa yhdistyvät taiteilijan ja informaatioasiantuntijan parhaat piirteet: hän näkee eri alojen tarpeet ja mahdollisuudet ja etsii keinot asioiden edistämiseksi. Tarkkanäköinen Noora osaa koota yhteen onnistuneen projektin avain- ja menestystekijät. Hänen vapaa-aikaansa värittävät chanson-laulu ja vapaaehtoistyö Alvar Aallon Sunilassa. Noora pitää itseään eniten juuri muiden auttajana. Hänen tavoitteenaan on tuottaa lisää bisnestä suomalaisille pk-yrityksille ja brändeille.

+ 358 44 9767 810 noora.kiili@kreamhelsinki.fi LinkedIn

LAURA MANNER-RAAPPANA, Entrepreneurship, food and beverages, marketing

Työteliäs ja hurmaava Laura on pitkän linjan yrittäjä usealla toimialalla: elintarvikkeet, maaseutu, markkinointi. Laura haluaa edesauttaa kotimaisten tuotteiden menestystä myös maailmalla. Lisensoinnin ratkaisut edesauttavat suomalaisten pk-yritysten mahdollisuuksia laajentaa liiketoimintaa tai kääntää kurssia uuteen. Laura haluaa olla mukana polunraivaajana ja myyjänä.

+ 358 44 0848 888 laura@kreamhelsinki.fi LinkedIn

PÄIVI NILIVAARA, Education and formation, training and coaching, entrepreneurship

Innostava ja määrätietoinen Päivi on tulevaisuuden oppimisen ja ajattelun asiantuntija, vanhojen tapojen kyseenalaistaja. Hän on monipuolinen ja kokenut opetuksen, johtamisen ja kehittämisen ammattilainen, joka kouluttaa ja valmentaa sekä kotimaissa että kansainvälisissä alan verkostoissa. Ajattelun ja oppimisen taito ovat Päivin mielestä tulevaisuuden kilpailuvaltti, ja Päivi haluaa olla päivittämässä niitä tähän aikaan.

+ 358 50 9171 621 paivi.nilivaara@kreamhelsinki.fi LinkedIn

SAULI ORIMUS, Tourism and travel industry, regional collaboration, nature and wildlife

Kosken kuohuissa pelottomaksi kouliintunut Sauli on toiminut matkailualan yrittäjänä vuodesta 1998. Suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä ja henkilöasiakkaita palvelevan retki-, majoitus- ja catering-yrityksensä lisäksi hän on aktiivinen jäsen yhdistyksessä, joka kokoaa yhteen matkailualan toimijoita. Kohti uutta ja innostavaa ponnistava Sauli on innovatiivinen ja innokas myynnin ja liiketoiminnan kehittämisen ammattilainen, joka on parhaimmillaan päästessään tekemään hedelmällistä yhteistyötä muiden kanssa.

+ 358 50 3202 559 sauli@kreamhelsinki.fi LinkedIn

MEPA KARJALAINEN, Media, TV and event production, sponsorship and business collaboration

Rohkea ja laaja-alainen Mepa on kokenut tv- ja tapahtumatuottaja. Hänen kyvykkyytensä kumppanuuksien hankinnassa ja järjestelyjen toteuttajana ovat saaneet ansaittua tunnustusta. Palkittu Live Aid Uusi Lastensairaala 2017 -megakonsertti Helsingin stadionilla sekä menestyksekäs kansainvälinen tv-formaatti The Voice of Finland ovat vahvoja todisteita Mepan jykevästä ammattitaidosta tv-, elokuva-, mainos- ja tapahtumatuotannoissa. IPR-agenttina ja tuottajana Mepa huomioi mahdollisuudet laaja-alaisesti hyödyntäen vankkaa kokemustaan tv-formaateista. Mepa taitaa suvereenisti myös sosiaalisen median kanavat.

+ 358 40 7632 656 mepa@kreamhelsinki.fi LinkedIn

KATI REPO, Legal counsel, IPR, licensing and business development strategies

Kati on kokenut yritysjuristi, ja hän on toiminut mm. pääjuristina listatussa yhtiössä ja tutustunut aasialaiseen liikekulttuuriin taiwanilaisen pörssiyhtiön suomalaisessa tytäryhtiössä. Katilla on monipuolinen kokemus juridiikasta Hänen erityisosaamistaan ovat IPR-oikeudet sekä liiketoiminta- ja IPR-strategiat. Teatterin lavalla viihtyvä ja esiintymistaitoinen Kati on oikea henkilö auttamaan aineettoman omaisuuden kaupallistamisessa ja tähän liittyvissä juridisissa, strategisissa ja hallinnollisissa kysymyksissä.

+ 358 40 5268 609 kati.repo@kreamhelsinki.fi LinkedIn

LULU SALMI, ohjaaja, käsikirjoittaja, luovat audiovisuaaliset ratkaisut

Lululla on monipuolinen kokemus erilaisten tv-ohjelmien ja yritysvideoiden tekemisestä.
Hänen intohimonaan on tehdä sisältöä kiinnostavista ja yhteiskunnallisista aiheista, unohtamatta kuitenkaan pilkettä silmäkulmassa.
Lulun tunnetuimmat ohjaukset ovat Venla-palkittu Toisenlaiset frendit, Elämä pelissä, Seniorit Somessa, Putkiremontti ja HulaHula Suomi.

+ 358 40 094 0211 lulu.salmi@kreamhelsinki.fi LinkedIn

NIKO-PETTERI SCHEIMAN, merchandise and product concepts, Film and TV branch, international retail

Niko-Petteri on monitaitoinen ja kekseliäs kansainvälisen lisensoinnin ammattilainen. Hän on kokenut IPR-agentti, joka taitaa oikeuksien hankinnan, sopimusneuvottelut, kansainvälisen tuotteistamisen, jälleenmyynnin, tuotannon kehittämisen ja jakelun. Niko-Petterin TV-nimikeportfolio on mykistävä. Tutut tv-sarjat, kuten Ali G, Pokka pitääSydämen asialla ja Olipa kerran… elämä -animaatiosarja ovat vankkoja todisteita hänen kyvystään tunnistaa menestystuote. Myyntityössä Niko-Petteri tuntee olevansa kotonaan ja sydämen asialla.

+ 358 40 7507 755 niko@kreamhelsinki.fi LinkedIn

ANTTI SKOGSTER, Food and beverages, sales and import/export, brands and marketing collaboration

Antin mielestä elämä on liian lyhyt kelvottomien viinien juomiseen. Hänen vankka kokemuksensa viinien ja alkoholijuomien maahantuonnista ja myynnistä on vahvistanut Antin näkemystä siitä, miten kansainväliset brändituotteet lanseerataan, myydään ja markkinoidaan. Lyömätön tuote- ja tuotemerkkiosaaminen sekä ymmärrys keskusliikkeiden ja Alkon toiminnasta on pohja, jolla Antti aikoo ohjata suomalaisen juoma-alan menestyksen tielle.

+ 358 40 7249 154 antti.skogster@kreamhelsinki.fi LinkedIn

ILARI WIRTANEN, TV Formats, theatre and culture, hotels and restaurants

Ilari on kokenut ja kokeilunhaluinen television tekijä ja kansainvälisten tv-formaattien tuntija. Monipuolinen tausta kansainväliseltä hotelli-, ravintola- ja matkailualalta, teatterista, kulttuurijohtamisesta sekä elokuva- ja TV-alan tutkimuksesta tekee Ilarista todellisen moniosaajan. Hän innostuu uusista konsepteista ja niiden yhdistämisestä olemassa olevaan. Espanjaa sujuvasti puhuva, näyttelijänäkin toiminut Ilari haluaa luoda suomalaiselle aineettomalle omaisuudelle uusia väyliä menestykseen, myös kansainvälisesti.

+ 358 50 3036 504 ilari.wirtanen@kreamhelsinki.fi LinkedIn